Szervezetfejlesztéssel a növekedésért

Amikor én azt a döntést hoztam, hogy kilépek az addigi megszokott munkavállalói viszonyomból, és a saját lábamra állva, önálló vállalkozást alapítok, tudtam, hogy nehéz feladatok állnak előttem, de koránt sem gondoltam, hogy ennyi időt, energiát és keserves munkát igényel majd a szervezet felállítása. El is követtem egy hatalmas hibát, mert már most tudom, hogy az elején érdemes egy olyan szervezeti egységet kialakítani és felállítani – akár hosszas tervezgetések árán is – ami teljesen tökéletesen kiszolgálja a vállalati feladatokat, folyamatokat, és biztosít engem is arról, hogy nélkülem is működjön, ha nem is stratégiai, de operatív szinten a vállalat, ha nem vagyok ott. Erre sajnos én nem fordítottam kellő energiát, és most érzem is a hátrányát.

Nincs azonban semmi sem veszve, mert bár kicsit több energiával és munkával, de átalakítható természetesen a szervezet, vagy inkább úgy mondom, hogy fejleszthető. Ehhez azonban szükség van egy olyan külső partnerre, aki ebben maximális szinten jártas, hatalmas szakmai tapasztalattal tudja ezáltal támogatni a céges törekvéseimet. Rövid keresgélés után rájöttem, hogy sokkal jobban járnék, ha a céges partnereimnél érdeklődnék, ők kikkel dolgoznak, kit ajánlanak, hiszen számos ügyfelemről tudom, hogy rendszeresen dolgoznak ilyen partnerrel.

Meg is kaptam a tökéletes ajánlást a kogwheel személyében. Azt tudom most, a szervezetfejlesztés után mondani, hogy életem egyik legjobb döntése volt, hogy arra az elhatározásra jutottam, hogy együtt dolgozok ezzel a csapattal. Hihetetlen rugalmasságot, gyors reagálást, a helyzetekhez, azok változásához való gyors alkalmazkodást érzek a cégemen, és ez a számokban is kifejezetten tükröződik, ugyanis a céges fejlődés egyértelműen látszik a vállalat eredménymutatóiból is. Úgy érzem, a legjobb lépés volt, hogy a szervezetfejlesztés irányába indultam el, a céges növekedés tekintetében is.