Ha valódi munkavédelemre van szükséged

Számos esetben hallom a vállalkozók, cégtulajdonosok szájából, hogy a munkavédelem egy szükséges rossz, és nem is szeretnének többet foglalkozni ezzel a témakörrel a minimálisnál, és éppen ezért olyan céget keresnek, akik olyan dokumentumokat és papírköteget tudnak adni számukra, amivel egy-egy ellenőrzés esetén senki nem üti meg a bokáját, nem kerülnek megbírságolásra. Én ezen mindig nagyon elgondolkodom, mert közel huszonkét éve vagyok a piacon, már rengeteg mindent láttam, és pontosan tudom, hogy általában ezekből a kijelentésekből szoktak a legnagyobb problémák és veszteségek, kudarcok születni.

Mert nyilván nem mindegy, hogy a cég milyen profillal tevékenykedik, milyen alapanyagokkal dolgozik, ha épp nem szolgáltatást nyújt. Mert egy vegyipari cég természetesen sokkal jobban oda kell hogy figyeljen gyakorlatban is a munkavállalók tevékenységére és annak biztosítására, mint egy olyan cég esetében, ahol az alkalmazottak az irodában ülnek és leginkább csak a papírhalmaz vagy egy-egy szekrény veszélyezteti őket.

Igen ám, de mi van akkor, ha valaki elront valamit a konyhában és tűz üt ki? Vagy mondjuk ha elromlik egy elektronikai eszköz, nincs megfelelő rendszer kiépítve és valakit megráz az áram, ne adja az ég, nem is tudnak a kollégák mit kezdeni vele, mert a munkavédelmi oktatáson erről nem igazán volt szó, senki sem tudja hogy mit tegyen, miközben a munkatárs haldoklik és esetleg életét is veszti.

Én tehát azt mondom, mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy a piacon melyik szolgáltatót választja a munkavédelme megszervezésére. Én nem dolgozom vegyipari részen és nincsenek is veszélyes alapanyagaim, de van egy-két olyan tevékenység rész, mely nagyobb figyelmet igényel. Ám ha ez nem lenne, akkor is biztos hogy csak a https://activesafety.hu/ céggel dolgoznék együtt, mert hihetetlen precíz és pontos munkát végeznek, rendkívül jó munkavédelmi oktatással és valódi védelmet és biztonságot nyújtó rendszert építenek ki számunkra, és folyamatosan alakítják a vállalati munkafolyamatok módosulása esetén.