A nagyapám ajándéka

Az én nagyapám iszonyatosan szeret barkácsolni. Mindig vita van a nagyi és közte, mert bár tényleg nagyon szeret folyamatosan bütykölni, és igyekszik mindent megoldani a ház körül otthon, ez nem mindig sül el jól, mert bár lelkes, de nem annyira ügyes. Viszont akkora lelkesedéssel olyan rajongással oldja meg ezeket a feladatokat, hogy nincs szívünk megmondani neki, hogy tulajdonképp a nagyinak pontosan igaza van, amikor azt mondja, hogy nem kellene neki belevágni ezekbe, mert a vége majdnem mindig az, hogy a nagyobb feladatokat szakember oldja meg, vagy ha úgy tetszik javítja ki. Mi mindig nagyon megdicsérjük, és tudom, hogy ez hazugság, de nagyon szeretjük őt és szeretjük őt boldognak látni.

Egy ideje mondogatja, hogy ami még kellene neki, az otthoni barkács ládájába, az egy hőlégfúvó. Persze sokat gondolkodtunk rajta, hogy öntsünk-e még olajat a tűzre, de aztán arra a megállapításra jutottunk, hogy mi nagyon szeretjük őt ilyen lelkesnek látni, a nagyi pedig majd megemészti, hogy egy szerszámmal több van otthon, így szülinapjára rendeltünk egyet a nagyapám kedvenc oldaláról, a fabrikshop.hu oldalról.

El nem tudom mondani, hogy mennyire boldog volt, amikor a gondosan becsomagolt kis ajándékot kibontotta és meglátta, hogy mi van benne. Ő maga nem merte megrendelni, tudom, mert nem akart veszekedést és vitát otthon, és nem akarta meghallgatni ezredszer is a nagymamámtól, hogy egy újabb vacak, amivel csak elrontani fog tudni dolgokat, mert ő ebben nem jó és nem ügyes, nem tudja minek erőlteti. Így azonban, hogy tőlünk unokáitól kapta nem volt belőle semmi probléma és sértődés. Nagyapa szeme csillogása pedig nekünk mindent megér.